inžinierska činnosť - realizácia stavieb

Na využitie poukážok z projektu Zelená domácnostiam zostáva necelý mesiac

06.05.2016 15:46

Na využitie poukážok z projektu Zelená domácnostiam zostáva necelý mesiac

Na využitie vyše 2200 platných poukážok z projektu Zelená domácnostiam majú domácnosti necelý mesiac. Dovtedy musia zhotovitelia podať žiadosť o ich preplatenie aj s príslušnou dokumentáciou.

 

Rozhodujúci je dátum vydania, ktorý je uvedený na poukážkach. Ich platnosť bola v prvom kole šesť a v druhom štyri mesiace. Poukážkam z 1. kola končí platnosť 3. a 4. júna, poukážkam z 2. kola už 1. júna.

 

„Za predloženie žiadosti o preplatenie poukážky sa považuje jej osobné doručenie na pracovisko Slovenskej inovačnej a energetickej agentúry najneskôr v posledný deň platnosti tejto poukážky. Pre žiadosti zasielané poštou, bude rozhodujúci dátum odoslania, teda dátum, kedy bola zásielka podaná na pošte,“ uviedol riaditeľ odboru komunikácie a medzinárodnej spolupráce SIEA Eduard Jambor. Agentúra odporúča poštové zásielky so žiadosťami odosielať doporučene.

 

Podávanie žiadostí o preplatenie nie je vhodné odkladať na poslednú chvíľu. Vzhľadom na blížiaci sa termín skončenia platnosti poukážok SIEA očakáva zvýšený počet takýchto žiadostí. Aj preto môže ich posudzovanie trvať o niečo dlhšie.
Z počtu prijatých žiadostí o preplatenie poukážok vyplýva, že domácnosti už využívajú 1270  podporených zariadení. K ďalším vyše dvom tretinám poukážok, ktoré sú stále platné, SIEA zatiaľ žiadosti o preplatenie nedostala. Je však možné, že viaceré z inštalácií sú už zrealizované.

 

Ak má domácnosť už nainštalované zariadenie a nevie, či už zhotoviteľ podal žiadosť o preplatenie  poukážky, môže sa informovať priamo v poradenských centrách SIEA. V prípade, ak domácnosť poukážku nechce alebo nestihne využiť, mala by zhotoviteľa požiadať o zrušenie jej rezervácie. O ďalšie poukážky sa budú môcť domácnosti z mimobratislavských regiónov uchádzať v júni 2016.

 

„Dovtedy sa môžu na inštaláciu dôsledne pripraviť. Častým dôvodom nevyužitia už vydaných poukážok bolo totiž podcenenie prípravy na strane domácnosti. Mnohé z nich nemali vybrané zariadenie, respektíve si vybrali nevhodne, pretože nekonzultovali svoj výber so zhotoviteľom,“ zdôraznil Eduard Jambor.

 

Kontakt

František Zvonek - INGRESTA

f.zvonek@gmail.com

Vieska - Bezdedov 153
Púchov
020 01

+421 911 281 822

Vyhľadávanie

© 2015 Všetky práva vyhradené.

Vytvorené službou Webnode